HypothuisNederland

Drempelloos betaald advies.

Betaald advies hoeft geen belemmering te zijn. Mocht u geen of onvoldoende geld op de bank hebben staan en er is ook geen ruimte in uw nieuwe hypotheek, dan toch kunnen wij u  van dienst zijn. Middels EDR Facturering kunt u veelal kiezen voor betaling in 12-24 of 36 termijnen. N.B. uiteraard worden de geringe maandlasten wel doorgetoetst.  Aangezien de advies- en bemiddelingskosten in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar zijn, kunt u met de belastingteruggaaf de voorfinanciering weer grotendeels terugbetalen Met het provisieverbod is er ook een einde gekomen gekomen aan “Gratis” advies. Feitelijk bestond het al niet. Alle adviezen kosten geld en worden op de één of andere wijze doorberekend. Voorheen werd de nota enkel neergelegd bij de sluitende klant.

Mensen met de hogere inkomens betaalden aanzienlijk meer dan mensen met de lagere inkomens. De kosten verbonden aan de gratis adviezen werden uiteraard altijd omgeslagen. Door het provisieverbod en de volledige beloningstransparantie is er ook voor de consument veel veranderd.

Over het algemeen kun je stellen dat de consument er baat bij heeft. Objectief en onafhankelijk advies is sterk verbeterd en de consument weet exact waar hij financieel aan toe is. De keerzijde is, dat iedereen nu betaalt voor advies en bemiddeling. Doordat de tarieven nu afgestemd worden op de diensten betaalt de consument voor een lage hypotheek hetzelfde tarief als iemand die een hoge hypotheek afsluit.

Per saldo gaan alle tarieven omlaag, maar betalen de lagere inkomens meer dan voorheen... Dit nadeel zet zich ook door in de netto kosten aangezien het belastingvoordeel inzake hypotheek en bemiddelingskosten hun effect hebben vanuit de belastingschijven...

Kik hier voor een persoonlijke prijsopgaaf.